Witte Raaf moet uitstel krijgen

Kampeerders van de Witte Raaf zitten in een moeilijk parket nu er heel veel zienswijzes zijn ingediend tegen het nieuwe plan voor de Kruitmolen. 

SVR en ook Bescherm de Delta zullen tot de raad van state doorprocederen dus dit plan gaat hoe dan ook veel vertraging oplopen, als het al ooit doorgaat. 

Het zou Driestar sieren als ze de Witte Raaf uitstel geven, en niet de Kampeerders nu al van de camping gooien. Ook tegen het plan WVM komen steeds meer partijen in het geweer, en ook hier is het de vraag of dit plan wel in zijn huidige vorm wordt gerealiseerd.

Driestar heeft een overeenkomst gemaakt voor de kampeerders, uitgaande van de optimale situatie waar geen enkel bezwaar of weerstand zou zijn tegen de plannen. Nu is het tijd zich bij de realiteit neer te leggen en de overeenkomst aan te passen.

Wat betreft WVM, meer voor de hand ligt Plan B uit de anterieure overeenkomst van de gemeente met Driestar, waardoor er enkel ontwikkeld wordt op het bestaande terrein. Wat ons betreft met instandhouding van de Witte Raaf, zodat toeristen uit Zeeland en onze zuider- en oosterburen kunnen blijven recreëren zoals ze dat al jaren doen.

Dreigen de kampeerders tussen wal en schip te geraken, dan is het de verantwoordelijkheid van alle partijen, zowel Driestar, de gemeente, Bescherm de Delta en anderen, om een oplossing te zoeken voor de kampeerders.

2 gedachten over “Witte Raaf moet uitstel krijgen

 1. Het is klaar voor de jaarplaatshouders van de Witte Raaf. Geen optie’s meer, Kruitmolen gaat niet door en moeten vertrekken van Driestar.
  Naar mijn menig krijgen ze hun plan er niet doorheen omdat de Provincie nu ook op tegen is eveneens omwonende .
  Houd in dat ze terug moeten vallen op het oude plan van Piet Omen en dus na waarschijnlijk 2 jaar procederen er op de Witte Raaf paar stenen huizen worden gebouwd en weer chalets mogen staan ( oude plan waar niemand bezwaar tegen heeft)
  Nu moeten de de jaarplaatshouders vertrekken hoewel Driestar nog niks kan of mag. Gemeente Middelburg heeft ons beloftes gedaan en zouden een oplossing voor ons vinden.
  Zou een schande zijn als er over 2 a 3 jaar weer chalets staan op de Witte Raaf. Dit naar mijn idee zeer zeker het geval zal zijn.
  Sommige mensen staan daar al 47 jaar. Tis iedereen zijn “plekje”
  Tis en was een watersport camping , zouden plaats krijgen bij het water. Nu kunnen we links en rechts in het land hopelijk een plaatsje gaan vinden . En plaats vinden is nog niet zo makkelijk zoals de mensen zeggen. Bedankt Gemeente .. Bedankt Driestar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *