Waterpark begint te zinken

Vanaf 25 juni, toen we met de vereniging Bescherm de Delta een kleine demonstratie organiseerden op Oranjeplaat, hebben zich de volgende ontwikkelingen afgespeeld.

Vliegveld Zeeland dreigt steun in te trekken

Vliegvelddirecteur Belderok: ,,Onze medewerking van het verdraaien van de baan zal heroverwogen worden indien de uitbreiding van De Kruitmolen de operatie van en op het vliegveld in gevaar brengt.”

Verlegging van de baan van het vliegveld is noodzakelijk voor realisering van Waterpark Veerse Meer, maar het vliegveld vreest klachten vanuit camping de Kruitmolen. Daar gaan de vliegtuigen overvliegen als de baan verlegt wordt, en die camping wordt tien keer zo groot omdat de campinggasten weggejaagd worden van het park ten behoeve van het nieuwe plan.

Meer info: https://www.pzc.nl/walcheren/vliegveld-midden-zeeland-uitbreiding-camping-is-vragen-om-moeilijkheden~aceec826/

Wethouder Simonse, de zetbaas van de gemeente Middelburg, denkt het wel op te lossen “met een goed gesprek”.

Goes maakt bezwaar tegen WVM

De gemeente Goes dient een bezwaar in tegen uitbreiding van camping de Kruitmolen. Goes vindt dit plan, en ook de plannen voor het Waterpark zelf, “te grootschalig voor Zeeland”. Exact wat wij ook de hele tijd al zeggen.

Te verwachten is, dat Goes ook bezwaar zal maken tegen het bestemminmgsplan voor het Waterpark. Goes vreest terecht dat de leefbaarheid in de gemeente zal worden aangetast door te grote drukte en verkeersoverlast.

Wethouder Simonse, de zetbaas van de gemeente Middelburg, denkt het wel op te lossen “met een goed gesprek”.

Meer info: https://www.pzc.nl/bevelanden/goes-bezwaarschrift-naar-middelburg-is-verstuurd-maar-we-willen-geen-juridisch-conflict~a4780ab3/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *