Veere bouwt gewoon door

De gemeente Veere heeft besloten haar laatste stukje open strand tussen Domburg en Westkapelle te verkopen aan de hoogste bieder.

Het stukje strand aan de Baaiweg, net voor de dijk van Westkapelle begint, is nu nog het laatste toevluchtsoort voor strandvogels en rustzoekers, maar Veere heeft het open gesteld voor “een speciaal project” waarbij er op het strand mag worden gebouwd en strandhuisjes mogen worden geplaatst.

Om het laatste stukje strand vol te bouwen heeft Veere zich een uitzonderingspositie toegekend op de Kustvisie, dat verder volbouwen van de kust zou moeten voorkomen.

Volgens Veere is dit de laatste plaats waar gebouwd wordt. Ook zonder Kustvisie zou dit zo zijn, alles vanaf Dishoek tot de natuurstranden van Oost-Kapelle is dan immers volgebouwd met strandpaviljoens, slaaphuisjes en dagcabines.

Een gedachte over “Veere bouwt gewoon door

  1. Wat een achterlijk beleid.
    Hoe meer ik lees en eff kort google. *(o.a. dat ze nu 600 Nieuwe! huizen bij het Veerse Meer willen zetten) krijg ik steeds meer de neiging om vanuit een steeds grotere walging een laster campagne op te zetten tegen die sigaarrokende VVD’ers die geen respect hebben voor natuur en de gewone mens. Alles gaat voor de economie, als alles aan hun over wordt gelaten is zeeland straks 1 betonplaat met hotels.

    *Bron:
    https://www.omroepzeeland.nl/media/52825/Honderden-vakantiehuisjes-erbij-aan-het-Veerse-Meer-deze-partijen-zijn-voor-deze-niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *