Superduurzaam

Het is niet geheel verwonderlijk dat men in Zeeland nu een nieuw recreatiepark wil gaan bouwen dat een eind van het water ligt. De kust wordt nu immers voor een groot deel beschermd door de Zeeuwse Kustvisie, en de zeearmen worden nu bestormd door de projectontwikkelaars om nog zoveel mogelijk uit de grond te stampen voor er daar beschermende maatregelen worden getroffen. Bijvoorbeeld via een Veerse meer Visie.

Ook niet gek dat dit in Zeeuws-Vlaanderen gebeurt, de kustlijn is vanaf Cadzand-Bad tot Breskens al zodanig versteend en volgegoten met beton dat er daar nog nauwelijks iets valt bij te bouwen.
Ontwikkelaar “Be Home” wil in Lamswaarde op ongeveer 5 hectare grond 100 “duurzame vakantieloges” gaan bouwen. (Zie bericht PZC)

In Lamswaarde kan nog mooi een vakantieparkje uit de grond worden gestamd. In Perkpolder zijn er plannen voor een recreatiepark met een groot nieuw aan te leggen golfterrein (daar scheen behoefte aan te zijn), maar in Lamswaarde wil men juist van een golfterrein een recreatiepark maken. Dit alles volgens de logica van de projectontwikkeling: het maakt niet uit wat er gebouwd wordt, als het maar geld oplevert.

De nieuwe trend is “duurzaam”, want dat is het toverwoord dat alles mogelijk moet maken, maar waar wij toch zo mogelijk nog kritischer naar gaan kijken. Dit plan is namelijk al “superduurzaam”.

Waar gaat dit heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *