Lint aan het Veerse Meer

Demonstratie tegen Waterpark Veerse Meer

Op 25 juni 2020 om 19.30 uur organiseert Vereniging Bescherm De Delta een demonstratie tegen de plannen voor het Waterpark Veerse meer. Er zal een menselijk lint gelegd worden rondom het terrein waar het park moet komen.

Met een lint aan het Veerse Meer willen wij de verbondenheid symboliseren van vele mensen die om een groot aantal redenen bezwaren hebben tegen deze vorm van herontwikkeling van Waterpark Veerse Meer. Namelijk tot een mega park dat te groot is voor Zeeland en allerlei negatieve gevolgen zal hebben wat betreft verkeersdruk en leefbaarheid in de wijde omgeving van dit park. De Coronaregels worden in acht genomen.

We stellen het op prijs als je je aanmeld, dan hebben we een idee van het aantal mensen dat gaat komen. Alle ingestuurde gegevens zullen na de demonstratie worden verwijderd.

5 gedachten over “Lint aan het Veerse Meer

 1. Het Waterpark Veerse Meer zal voor een verstoring van het open landschap van Zeeland zorgen. Verder ligt het tegen een Natura 2000 gebied aan dat hier ook door verstoord zal worden. Het trekt weer meer toeristen naar Zeeland wat ook niet wenselijk is voor onze mooie provincie. Verder zal deze toename een vergroting van verkeersstromen veroorzaken die een extra afslag an de A58 noodzakelijk zal maken. Weer meer aantasting van ons landschap. De kosten van deze mogelijke afslag zullen gedragen moeten worden door de veroorzakers van de noodzaak ervan, de projectontwikkelaar en de gemeente Middelburg, niet door het rijk of provincie.

 2. Ik stoor me al heel lang aan het alsmaar meer bouwen van hotels en vakantieparken. Het wordt , het is al veel te veel. Veel te veel druk op de natuur, waar we zo zuinig op moeten zijn.

 3. Zoals Jan Kollaart heeft aangegeven had er tegelijk met de kustvisie een plan/afspraak moeten komen over de ruimte achter de kust om de rupsjes nooit genoeg zoals projectontwikkelaars, eigenaren van vakantieparken en ander volk wat slechts nog dieper gevulde zakken als doel heeft te stoppen met dit soort plannen. Hebben we nog niet voldoende geleerd? Moeten we nog meer troosteloze vakantie parken en hotelaccommodatie ’s en andere bouwsels tolereren? Is de Corona crisis nog duidelijk genoeg geweest? Door Covid-19 is eens te meer de eenzijdige economische ontwikkeling van onze provincie aangetoond met alle economische en menselijke drama’s als gevolg. Ook de druk op de natuur door grootschalige ontwikkeling van het toerisme zorgt voor onwenselijke gevolgen zoals Covid-19 er mogelijk een is. Daarnaast zijn wij als bewoners van Zeeland nooit gevraagd wat we willen, de normale manier van besluitvorming via parlementaire weg is elke weer een doodlopende weg, zie Brouwerseiland en de diverse plannen van de ondernemer Doeleman. Ook nu weer is het grote geld wat aan de touwtjes trekt en de bewoners van Zeeland opzadelt met een door toeristen overspoelde provincie in het seizoen en leegstand en troosteloosheid buiten het seizoen waar we nu nog natuur hebben.

  1. Hulde! een warm en realistisch pleidooi! Helaas heb ik moeten constateren, en met mij de slechts 100 aanwezigen, dat men ” het ook wel goed vindt zo”; hoezo ” het was te warm”?
   jouw bericht mag overigens direct naar de krant!
   groet, cees de jonge

 4. de mariniers vonden Zeeland niet goed genoeg, de zakkenvullers, genoemd “projectontwikkelaars”…… noemen Zeeland een el-dorado! logisch, hier kunnen de regels nog omzeild worden! de gemeente Middelburg is warm voorstander van het Waterpark; ook logisch: denk eens aan alle inkomsten die gegenereerd worden, dat weet men daar al sinds de Gouden Eeuw!
  Zeeland wordt ” gecompenseerd”… bedoeld wordt: al het Hollandse afval
  kan wel naar Zeeland volgens de politiek en de Rampstad!
  Zeeland wordt een vuilnisbelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *