Heel Zeeland tegen, maar Middelburg raced door

Waterpark Veerse Meer moet met alle geweld en zo snel mogelijk worden gerealiseerd! Met niemand wordt rekening gehouden, en met niemand wordt gepraat.

Plotseling rekent Middelburg veel minder verkeersdrukte, omdat ze op het park van Driestar in Drenthe ook de hele tijd daar binnen blijven zitten.

Drenthe heeft hunnebedden, maar wij hebben het strand, de zon, de zee, en schattige historische dorpjes, het Veerse meer, de wereldberoemde Deltawerken.

Maar Middelburg heeft een onderzoeksbureau dat hele mooie cijfertjes op papier zet! En daarom gaan die toeristen binnen blijven zitten!

Daarom heeft de gemeente Borsele een zienswijze tegen het plan ingediend, evenals de gemeente Goes, de dorpsraad Lewedorp (en natuurlijk wij ook)

Ook de Provincie Zeeland heeft intussen een vernietigend oordeel geveld over de plannen: “Plannen voldoen niet aan de provinciale regels en beleid

Het provinciebestuur zet vraagtekens bij onder meer de “inpassing in de landelijke omgevign” en de toepassing van de regels voor de uitstoot van stikstof.

Iedereen staat inmiddels op de achterste poten, de gemeente Middelburg gaat met niemand in gesprek, en staat er geheel alleen voor, enkel gesteund door de zwalkende ZMF, de Zeeuwse Milieu Federatie (what’s in a name?)

Het ZMF steunt de ontwikkeling van het park en heeft blijkbaar geen probleem met alle te verwachten stikstofuitstoot van immense bouwwerkzaamheden, duizenden extra toeristen en de verkeersdrukte.

Hoogste tijd dat de bij het ZMF aangesloten organisaties en de leden daarvan eens laten weten wat ze van de grote uitbreiding van dit park vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *