Demonstratie in Middelburg

ACTIE BESCHERM DE ZEEUWSE DELTA 21 SEPTEMBER 2018 BIJ PROVINCIEHUIS om 8.30 op ABDIJPLEIN in MIDDELBURG
(20 september in Zierikzee gaat dus NIET door)

In overleg is besloten om de acties te concentreren op 21 september a.s. om de provinciale bestuurders te tonen dat veel inwoners en bezoekers van Zeeland NEE zeggen tegen de toenemende recreatieverloedering van het landschap en de natuur in de Zeeuwse Delta en op Goeree-Overflakkee. Steeds meer campings moeten plaatsmaken voor recreatieparken met villa’s.

De actie vindt 21 september om 8.30 uur plaats bij het Provinciehuis Zeeland in Middelburg en is gericht tegen de plannen om meerdere campings in Zeeland te ontmantelen om zo bouwgrond te verkrijgen voor nieuwe recreatieparken. Vaste staanplaatshouders moeten binnen 1 jaar vertrekken. Dit gebeurt op meerdere plekken: o.a. de Veerhoeve in Wolphaartsdijk, Waterpark Veerse Meer in Arnemuiden en Duinrand in Burgh-Haamstede. Na soms 30 jaar op een vaste stek te hebben gestaan, worden vaste gasten van Zeeland gedwongen om te vertrekken.

Ontwikkelingen die duidelijk maken dat Zeeland steeds meer wordt opgeofferd aan projectontwikkelaars en recreatiespeculanten. Daarmee verwordt de provincie tot één groot recreatiepark, waarbij na de kust nu ook het binnenland rond de Zeeuwse Delta gevaar loopt!

Iedereen is van harte welkom bij de actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *