Plan Perkpolder


update 21 dec 2018

Ontwikkelaar Hulst aan Zee en grondeigenaar Perkpolder Beheer – dat in handen is van de gemeente Hulst – hebben een  ‘koop-ontwikkelovereenkomst’ getekend. Daarin staat dat Perkpolder Beheer de grond verkoopt aan ontwikkelaar Hulst aan Zee, zodat die het project kan uitvoeren.


update 13 dec 2018
Een plan van de gemeente Hulst voor de ontwikkeling van de oude veerpont haven:

  • golfbaan
  • 450 recreatiewoningen
  • jachthaven
  • restaurant
plan perkpolder
Grafische weergave van het plan…

Eerst dacht men de financiering te doen met 5 miljoen kuub “grond van industrieklasse”, vervuilde grond dus, waar voor betaald wordt om die te mogen storten. Dat zou geweldig zijn om een golfbaan op aan te leggen.

Nu dat van de baan is omdat dat wettelijk te veel vervuiling zou veroorzaken, gooit de gemeente Hulst haar Delta te grabbel voor de hoogste bieder. Althans, als projectontwikkelaar Hulst aan Zee niet op wil schieten wordt het plan “vermarkt”. Volgens de gemeenteraad zijn er “meer partijen dan Hulst aan Zee”.
De gemeente stuurt aan op een begin van ontwikkeling per 1 jan 2020 in plaats van de nu geplande 1 jan. 2021.

De gemeenteraad is verder akkoord gegaan met een verlenging van de garantstelling van 24 miljoen euro tot 2029 aan de eigenaar van de grond, Perkpolder Beheer. “Niet akkoord gaan is geen optie, want dan moeten we meteen 6 miljoen ophoesten”.

Het is de vraag of de gemeente uiteindelijk niet voor de volle 24 miljoen de boot in gaat. Maar als het plan slaagt kunnen gegadigden voor een recreatiewoning vanuit hun tuintje aan de Westerschelde de olietankers en containerschepen op weg naar de Antwerpse haven van dichtbij voorbij zien komen.  Een unieke recreatieve ervaring!