Boer Bastiaan: lokaal ondernemen, maar niet met respect voor de natuur.

Op het eerste gezicht lijken de plannen die Boer Bastiaan heeft met zijn Zuidvlietpolder heel mooi: ecolodges die verborgen in de dijk bijna onzichtbaar voor het oog kleinschalige recreatie aan het Veerse Meer beloven. Wij zijn zeker voor lokale ondernemers die kleinschalige ecologische projecten willen realiseren, maar helaas valt dit plan hier niet onder.

Om te beginnen zijn wij tegen buitendijks bouwen aan de oevers van het Veerse Meer: dit verstoort de rust de rust van broedende vogels op deze plaatsen. Het gaat hier om soorten die het al zeer moeilijk hebben.

“Eco” lodges op het water

Op bovenstaande tekening, overgenomen uit het plan van Boer Bastiaan, zijn de “waterlodges” te zien die Boer Bastiaan graag verzwijgt als hij het over zijn plannen heeft: 12 lodges die aan en op het water, aan steigers moeten worden gebouwd.

Het zal een ieder die oog heeft voor de natuur, duidelijk zijn dat wij hier mordicus tegen zijn. Bouwen op het water van het Veerse Meer is absoluut onaanvaardbaar en een te grote aantasting van het ecosysteem.

uit het plan: 16 dijklodges en 12 waterlodges

Indien deze lodges, zoals Boer Bastiaan beweert, vanaf het meer “niet of nauwelijks te zien zijn”, dan zijn ze levensgevaarlijk, want dan zullen de plezierbootjes er zeker tegenaan varen. Maar nee, Boer Bastiaan heeft het natuurlijk over de dijklodges, en zwijgt liever over de waterlodges.

meer info: https://www.pzc.nl/bevelanden/boer-bastiaan-is-het-wachten-beu-juist-mijn-plan-past-goed-bij-het-veerse-meer~a1b9ef34/

Een gedachte over “Boer Bastiaan: lokaal ondernemen, maar niet met respect voor de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *